Gisela Stockhaus, ordförande i VSK bandy. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Ordförande i Västerås SK bandy om ekonomiska krisläget: ”Handlar om att rädda en hel idrottsförening”

Uppdaterad
Publicerad

Elitlicens finns för årets säsongen, men den här säsongen kommer mesta mästarna inte kriga främst om medaljer, utan det kommer att handla om att överleva som förening. Hemmamatcherna för både dam och herrlag kommer även att spelas utan publik tills vidare på grund av covid-19.

Västerås SK bandy är i djup ekonomisk kris och tillsammans med coronapandemin och dess inverkan är vägen tillbaka till en bättre ekonomi än mer osäker.

– Just nu handlar det om att rädda vår förening, inte om elitlicens för herrarna, säger Gisela Stockhaus, ordförande för VSK bandy.

Annorlunda premiär

Elitseriepremiären mellan VSK bandys herrar och Vetlanda BK skjuts upp med hänvisning till flertalet konstaterade fall av covid-19 i Vetlanda BK:s spelartrupp.

Och i torsdags kom också besked att VSK bandys damer skjuter upp helgens tänkta hemmapremiär mot AIK efter konstaterad smitta i truppen.

– Vi hade ändå valt att inte släppa in publik. Oavsett vad restriktionerna säger. Vi gillar bandy, men människors liv och hälsa är viktigare än allt annat, säger Gisela Stockhaus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.