Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Moa Bergman/SVT

Tom Lunalokal lånas ut – som tillfällig konsthall

Uppdaterad
Publicerad

Den stora lokalen i Luna lånas numera ut till redan befintliga hyresgäster i gallerian. Just nu har den blivit omvandlad till konsthall, där konstnären Gunilla Wihlborg haft en utställning.

– Det är stor skillnad mellan att ha utställning i en sådan lokal jämfört med konsthall. Här får man möta en ny publik, ingen egentlig konstpublik utan folk som går förbi, säger Gunilla Wihlborg.

En del av teckningarna i utställningen är teckningar som var förstudier till den populära statyn på frälsningssoldaten, Christina Sandberg som står utanför Luna gallerian.

Ett sätt att använda den tomma lokalen

En gång i månaden ordnar Telge fastigheter ett möte med hyresgästerna för att se vilka verksamheter som vill hitta på något bra i lokalen.

– Vi försöker använda lokalen till våra hyresgäster som kan tänka sig att utöver sin butik kan göra något mer och spännande. Det är också ett sätt för butikerna att öka sin försäljning och synas mer, säger Dikran Masso, affärs- och centrumutvecklare på Telge fastigheter.

Starta klippet för att följa med till Gunilla Wihlborgs utställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.