Foto: AP/TT

26 människor döda i skjutning i kyrka i Texas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern gick under söndagens gudstjänst in i en kyrka i Sutherland Springs i södra Texas och sköt mot församlingsmedlemmarna. Polisen bekräftar att 26 personer dödats och runt ett 20-tal skadats.

Klockan 11.20 lokal tid på söndagen kom skytten, en man i 20-årsåldern, in på en bensinstation. Han var svartklädd och gick över vägen till kyrkan. Först började han skjuta utanför, där två personer senare hittades döda. Han gick sedan in i kyrkan och öppnade eld med ett automatvapen. 23 personer hittades döda inuti kyrkan. Offren är mellan 5 och 72 år, berättade polisen på en pressträff.

En granne som bor nära kyrkan konfronterade mannen utanför och sköt honom med ett eget vapen innan han lyckades få gärningsmannen att ge ifrån sig vapnet, enligt polisen.

Masskjutning i kyrka i Texas – Teckenspråk

Gärningsmannen flydde i ett fordon. Han hittades senare död nära delstatsgränsen. Gärningsmannen ska ha burit en skottsäker väst. Det finns ännu inget känt motiv för dådet.

Enligt Texas guvernör Gregg Abbott är skjutningen i Sutherland Springs den värsta i delstatens historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutning i kyrka i Texas – Teckenspråk

Mer i ämnet