Foto: TT

Ågren sparkas från Regeringskansliet

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens förra generaldirektör Maria Ågren avskedas från regeringskansliet. Det har Statens ansvarsnämnd beslutat.

”Statens ansvarsnämnd har i dag beslutat att generaldirektören Maria Ågren ska avskedas från sin anställning i Regeringskansliet eftersom hon grovt har åsidosatt sina åligganden mot regeringen.”, skriver statens ansvarsnämnd i ett pressmeddelande.

Maria Ågren var chef för Transportstyrelsen fram till januari 2017. Hon blev då misstänkt för brott efter att uppgifter om att hon medvetet brutit mot lagen i och med upphandlingen av it-tjänster på myndigheten och fick avsluta sin anställning. Då övergick hennes anställning till regeringskansliet med bibehållen lön och titel. Men nu har Statens ansvarsnämnd, som prövar frågor om avskedande av domare och andra tjänstemän, valt att ställa sig bakom regeringens beslut och avslutar hennes anställning även där.          

– Jag hade hoppats få fortsatt uppdrag, säger Ågren i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.