Foto: TT

Åklagaren: Madsen hade filmer med mord på kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen hölls nya häktningsförhandlingar mot Peter Madsen, som misstänks för mord på journalisten Kim Wall. Åklagaren Jakob Buch-Jepsen lyfte i rätten bland annat fram uppgifter om att filmmaterial som innehåller tortyr har hittats på Madsens hårddisk. Den danska rätten beslutade att Madsen skulle sitta fortsatt häktad.

– Det finns skador som tyder på att hon utsatts för våld. Flera sticksår på kroppen, till exempel, sade åklagaren Jakob Buch-Jepsen.

Rättegångsförhandlingarna inleddes med att åklagaren Jakob Buch-Jepsen förklarade att han vill få häktningstiden förlängd. Han lade därefter fram nya bevis mot Madsen. Bland annat hänvisade han till filmmaterial som hittats på Madsens hårddisk som innehöll tortyr.

På hårddisken fanns också filmer som visade mord på kvinnor. Enligt åklagaren Jakob Buch-Jepsen rör det sig eventuellt om riktiga mord.

Den misstänkte har tidigare motsatt sig att polisen skulle gå igenom hans dator utan att han själv var närvarande. Madsen sade då att det fanns affärshemligheter på datorn. Domaren beslutade dock att polisen skulle få tillgång till datorn.

I rätten hävdar Madsen sig fortfarande vara oskyldig. Hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark kommenterade filmmaterialet på hårddisken med att flera människor möjligen kan ha haft tillgång till hans dator.

– Varken datorn eller hårddisken är min egendom. De har använts av mina praktikanter på mitt kontor. Det är inte nödvändigtvis mitt material, sade Peter Madsen via videolänk.

Rätten beslutade att kraven är uppfyllda för att Madsen ska sitta fortsatt häktad. Rättens ordförande meddelade också att nästa förhandling bör ske den 31 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svensk journalist försvunnen – teckenspråk

Mer i ämnet