Aleksandar Skovin är klar för ÖSK Futsal

Uppdaterad
Publicerad

21-årige Aleksandar Skovin från Vänersborg är klar för ÖSK Futsal. Aleksandar Skovin har tränat med ÖSK Futsal under en period, och presenteras nu som ÖSK:s senaste nyförvärv.

I och med att Aleksandar Skovin skriver kontrakt med ÖSK Futsal blir han den första döva futsalspelaren på herrsidan att representera ett SFL-lag.

Aleksandar Skovin var med och vann Champions League för döva 2017, tog silver i U18 VM samma år samt har två fjärdeplatser i VM från 2018 och 2019 för döva. Han har också två SM-guld för döva på sin meritlista.

– Aleksandar är en bra spelare som vill lära sig och utvecklas inom futsal. Det är en teknisk spelare med mycket bra spelförståelse och en vass vänsterfot,  skriver ÖSK:s tränare Francis Maciel da Costa på Örebro SK Futsals hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet