Foto: Henrik Montgomery / TT

Annie Lööf vill se mer samarbete i politiken

Publicerad

I sitt tal i Almedalen beskrev Annie Lööf (C) ett Sverige där oron och rädslan sprider sig i landet. Den behöver ersättas med en ”ny trygghet”, sade Lööf.

– En ny trygghet där liberala frihetsreformer, bättre företagsvillkor och en utvecklad grundtrygghet ger alla goda förutsättningar att utvecklas, som sluter klyftan mellan stad och land, sade Annie Lööf i talarstolen.

– Ska vi bygga ett anständigt, tryggt Sverige för alla behöver vi närma oss, inte fjärma oss, från varandra, sade Annie Lööf.

Hon lovade också att driva på klimatarbetet, både inom svensk politik och inom EU så att det sätts höga klimatmål och arbeta för minskade utsläpp och mer förnybar energi.

Annie Lööf efterlyste också mer samarbete i den politiska mitten. Hon berömde andra partiers engagemang på olika områden, där hon ser möjligheter till samarbete. Undantagen, som Lööf inte nämnde, är Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet som hon brukar benämna som ”ytterkantspartier”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2019 - teckenspråk

Mer i ämnet