Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Apotek Hjärtat inför en åldersgräns på 15 år för så kallade avancerade hudvårdsprodukter, meddelar företaget Foto: Janerik Henriksson/TT

Apotek inför åldersgräns på hudvårdsprodukter

Publicerad

Apotek Hjärtat inför en åldersgräns på 15 år för så kallade avancerade hudvårdsprodukter, meddelar företaget. Det rapporterar nyhetsbyrån TT.

Flera medier har rapporterat om en ökande användning av hudvård bland barn, vilket enligt hudläkare kan medföra risker. Med avancerad hudvård menas produkter som bland annat har som syfte att minska rynkor eller skapa jämnare hudton.

– Vi vill gå före, och ta ett större ansvar för att inte vara med och driva på osunda beteenden och ideal som vuxit fram bland många unga, säger Monika Magnusson, Apotek Hjärtats vd.

Den som inte fyllt 15 år får endast köpa produkterna med föräldrars godkännande eller ha ett hudtillstånd som motiverar användning av sådana produkter. Åldersgränsen har redan börjat införas på kedjans apotek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.