• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Beskedet: Svenskar kan få 6000 kronor i elstöd

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår lättnader på max 2 000 kronor per månad för hushåll som drabbats av höga elpriser. Det meddelar finansminister Mikael Damberg (S) och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) på en pressträff på onsdagen.

Hushållen ska kompenseras för de höga elpriserna under december, januari och februari. Som mest kan ett hushåll med höga elkostnader kompenseras med 2 000 kronor per månad, det vill säga sammanlagt 6 000 kronor.

Elpriskompensationen omfattar omkring 1,8 miljoner hushåll i hela Sverige. Den ska utgå till hushåll med en elförbrukning på minst 2 000 kWh per månad. Det handlar framförallt om eluppvärmda småhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.