Foto: Niklas LuksVisa alla (4)
Visa alla (4)

Bilbränder och stenkastning inatt

Publicerad

Det har varit oroligt med bränder och stenkastning i både Norrköping och Borlänge under natten till måndagen. I Norrköping brann sju bilar, och räddningstjänsten vägrade att släcka bilbränderna utan polisskydd.

En polispatrull som kom till stadsdelen Klockaretorpet utsattes för stenkastkastning. Senare kom larm om brand i bilar och både räddningstjänst och polis ryckte ut, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Polisen tror att bilbränderna är anlagda och vittnar om att det varit stökigt i området under en längre tid, och polisen har tvingats ingripa vid ett flertal tillfällen.

– Vi har ständig närvaro i Klockaretorpet och har haft det den senaste tiden, säger Ronnie Dahlqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till NT.

Totalt ska tre bilar vara totalförstörda och sju ha skadats. Det fanns ingen risk för spridning av branden.

Oroligt också i Borlänge

Även i Borlänge var det oroligt inatt med bilbränder och stenkastning. Polis och räddningstjänst fick larm om flera bränder i området Tjärna ängar – men när de anlände till platsen utsattes de för stenkastning. Räddningstjänsten valde att avvakta med släckningsarbetet för att undvika att bli utsatta.

Ingen misstänkt har gripits, men polisen har upprättat flera anmälningar. Bland annat ska det handla om skadegörelse och försök till våld mot tjänsteman.

Ingen person ska ha skadats under oroligheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer