Foto: SVT

Cissi berättar om Mästarnas Mästare

Uppdaterad
Publicerad

Basketspelaren Cissi Ferm har nyligen varit i södra Portugal och deltagit i SVT:s program Mästarnas Mästare. Hon berättar nu för Nyhetstecken om upplevelsen.

– Det var otroligt häftigt att jag fick vara med! En så fantastiskt upplevelse och guld värt.  Ett minne för livet. Jag är så tacksam att jag hade modet att tacka ja till programmet, berättar Cissi Ferm.

Hon berättar att hon kom de andra deltagarna nära.

Teckenspråksvärlden

– Efter programmet fick jag fem nya vänner för livet. Vi hittade varandra där och kommer att träffas framöver. Det är det som är så stort för mig. Att jag vågade anta utmaningarna, ensam döv och allt där.

Cissi Ferm var också imponerad av de andra deltagarnas idrottsprestationer.

– Otroligt också att få vara med de stora idrottsprofilerna i olika idrotter. De har presterat otroligt och haft fantastiska karriärer.

Tävlingarna i Mästarnas Mästare kan vara tuffa, och under en vattentävling blev det dramatiskt berättar hon.

– Det blev tekniska problem och tidvattnet kom, så blev det tuffare för oss alla att dyka ner. Det vill säga det blev djupare, så vi var länge tid i vattnet.  Jag är ju en riktig badkruka så jag frös jättemycket efter 40 minuter och kunde inte fortsätta. Jag kunde inte röra  mig. Så en kille kom och såg till att jag kunde simma lugnt tillbaka till stranden. Sedan kom två killar och kollade att jag kunde gå upp ur vattnet. Då kollade de min kroppstemperatur och den var 33 grader.

Hur kändes det när du låg där i vattnet?

– Jag tänkte mest på att jag inte ville avbryta utan fortsätta, trots att kroppen sa ifrån. För vi var ett lag, och då kan man inte ge upp när de andra kämpade. Men det var så obehagligt att få sådana darrningar i kroppen. Jag blev lite rädd, för jag hade inte upplevt något sådant tidigare.  Men nu efteråt, så ser jag det som ett otroligt spännande äventyr, berättar Cissi Ferm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet