Foto: Tittarbilder

Dålig hygien på sjukhus

Publicerad

Trots upprepade larmrapporter om dålig städning på landets sjukhus slarvas det fortfarande. Nu vittnar tidigare patienter om brister på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Bland annat handlar det om toaletter som inte städats på flera dar.

Tittare har hört av sig till SVT, bland annat med bilder som visar avföring på en toalettstol på en infektionsklinik och avföring på ett draperi vid en säng. En kvinna berättar också om sin oro över att få infektioner på grund av att det var smutsigt på hennes avdelning. Trots att patienterna har sagt till, så hände inget. Enligt vårdpersonal som SVT har pratat med så hinner man inte med att städa.

Joakim Kenndal, kommunikationsdirektör på Sahlgrenska sjukhuset, säger att det ingår i vårdpersonalens arbete att stå för den patientnära städningen, och att det inte är acceptabelt att hoppa över städningen. Han säger också att sjukhuset har haft fokus på den här frågan i två-tre år nu, men att man uppenbarligen kan bli bättre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer