Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ekonomiansvarig för Manillaskolan: ”Det är verkligen inget lätt beslut att dra ner på tjänster” Foto: Marja Andersson/SVT

Ekonomiansvarig för Manillaskolan: ”Det är verkligen inget lätt beslut att dra ner på tjänster”

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med Nyhetstecken säger Sabina Islamovic, som är vikarierande verksamhetsområdeschef för specialskolan, och ansvarig för Manillaskolans ekonomi att anledningen till att bland annat tjänsten som biträdande rektor försvinner på Manillaskolan är ett beslut som grundar sig i att skolan ligger back med cirka tre miljoner kronor.

– Det är verkligen inget lätt beslut att dra ner på tjänster i en verksamhet. Men, vi behöver ju anpassa Manillaskolans verksamhet till skolans budget, säger Sabina Islamovic.

SPSM har gjort en genomlysning av budgeten.

– I genomlysningen av budgeten såg vi också att vi behöver se över hur många medarbetare vi har, och de tjänster man först ser över är dem som handlar om provanställning. Därmed behöver vi dra in bland annat en biträdande rektorstjänst, för att anpassa till vår budget, säger Sabina Islamovic.

– I de här tillfällena så är det väldigt noga att följa de lagar och regler som gäller när anställningarna avslutas. Och här är personalenheten helt involverad och ger stöd, och i de fall där medarbetaren är fackligt anslutna är facket självklart med. Men självklart är dialog med medarbetaren också väldigt viktig och finns med hela tiden i den här processen, säger Sabina Islamovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet