Fem döda efter pilbågsattack – dansk man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har dödats och två skadats efter att en man med pilbåge gått till attack i Kongsberg i Norge. En 37-årig dansk medborgare har gripits.

Strax efter klockan 18 på onsdagskvällen larmades norsk polis till Kongsberg, sydväst om huvudstaden Oslo. Enligt polisen ska en misstänkt gärningsman gått runt i centrum med pilbåge och skjutit mot andra, bland annat inne i en Coopbutik.

– Jag kan tyvärr bekräfta att fem personer har dödats och två skadats, säger polischefen Øyvind Aas på en presskonferens strax före midnatt.

Pilbågsdåd i Norge – Teckenspråk

En av de skadade är en polis som befann sig i butiken utanför tjänsten. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelning för sina skador.

– Skadorna är allvarliga, men de ska inte vara livshotande, säger Øyvind Aas.

Under natten gick polisen ut med uppgifter om att den gripne mannen är en 37-årig dansk medborgare.

Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas en dryg timme efter larmet, efter att först ha flytt från polisen, som bekräftar att man öppnade eld mot mannen under jakten. Polisen bedömer att han agerade ensam och söker i nuläget inte efter fler gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pilbågsdåd i Norge – Teckenspråk

Mer i ämnet