Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På fredag arrangerar Sima Folkhögskola en teckenspråkig mässa i fyra städer. Foto: Sima Folkhögskola

Folkhögskola arrangerar teckenspråkig mässa

Publicerad

På fredag arrangerar Sima Folkhögskola en teckenspråkig mässa i fyra städer. Syftet med mässan är bland annat att skapa medvetenhet om de tjänster som finns tillgängliga i respektive städer.

Sima Folkhögskola arrangerar en mässa för teckenspråkiga på samtliga av skolans enheter, dvs Örebro, Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund den 12 april. Mässans namn är Unity Expo.

– Syftet med denna expo är att skapa medvetenhet hos våra besökare om de många tjänster och möjligheter som finns tillgängliga för teckenspråkiga i respektive städer. Det handlar också om att främja inkludering i samhället. Målet är att förena olika teckenspråkiga verksamheter och skapa en ”unity”, skriver Alexandra Royal, arbetslagledare på Sima Folkhögskola, i ett mail till Nyhetstecken.

Teckenspråksvärlden

På mässan samlar folkhögskolan lokala tjänsteleverantörer, organisationer, utbildningsanordnare och företag som erbjuder tjänster eller produkter som är av intresse och nytta för teckenspråkiga på respektive städer.

Mässa för allmänheten

– Det är med andra ord en mässa för allmänheten och riktar sig framför allt mot teckenspråkiga i alla åldrar men även andra är förstås välkomna, skriver Alexandra Royal.

– Vi kommer att ha några gemensamma programpunkter som till exempel Xuejia (Zara) Zacksos föreläsning om hur hon liftade från Sydamerika till Alaska och att lyckas med sina drömmar, men annars har varje enhet sitt eget program och egna utställare, avslutar Alexandra Royal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet