Foto: TT

Försvunnen bebis hittad – kvinna gripen

Uppdaterad
Publicerad

Igår försvann en sex månader gammal bebis vid 14:30-tiden utanför en förskola i Göteborg. Efter en stor sökinsats med hundpatruller, polishästar med ryttare och helikopter, så kunde flickan hittas välbehållen 2,5 timmar senare utanför Coop i köpcentret i Bäckebol.

Det var vid 14-tiden under tisdagen som mamman till barnet lämnade sin sex månader gamla flicka i en barnvagn utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Mamman gick in på förskolan för att hämta sitt andra barn.

Händelsen rubricerades tidigt som människorov och polisen gick ut i flera plattformar med signalement på den försvunna flickan.

Den sex månader gamla flickan hittades till slut vid 17-tiden igår.

Jessica Samuelsson, som är är restaurangchef på Coop Forums restaurang i Bäckebol blev uppringd av en kollega som sade att han hade upptäckt en barnvagn med en bebis i. Mellan två bilar på en parkering utanför Coop låg bebisen i sin vagn.

– Så plockade jag upp henne och hon var varm och glad och verkade helt oskadd, säger Jessica Samuelsson.

Både Jessica Samuelsson och hennes kollega hade jobbat hela dagen och därför missat nyheten om ett försvunnet barn. Hon fick veta av butikens väktare att barnet var eftersökt. De ringde polisen och rullade in barnvagnen.

– En kvinna i 40-årsåldern har gripits misstänkt för människorov, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.