Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Foto: Stina Stjernkvist, TT

Förundersökning inleds mot SD:s Peter Lundgren

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen.

Peter Lundgren har anklagats för och bekräftat att han tagit en kvinnlig partikamrat på brösten vid ett partiarrangemang förra året.

På tisdagen gjorde en privatperson en polisanmälan med rubriceringen sexuellt ofredande. Och nu väljer alltså chefsåklagare Maria Sterup att inleda en förundersökning.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sa tidigare till SVT Nyheter att polisanmälan inte påverkar förtroendet för Peter Lundgren.

– Det har inte med saken att göra om någon polisanmäler, utan det är i sådana fall vad en rättslig process så småningom leder fram till som skulle kunna påverka förtroendet, men där är vi ju inte nu. Det här är som jag upplever det en sak som två vuxna människor har utagerat sinsemellan, säger Jimmie Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.