Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler träningsläger och ersättning för förlorad arbetsinkomst. Se vad futsalspelaren Rekar Essa drömmer om i form av landslagsstöd. (Både teckenspråk och svenskt tal finns) Foto: SVT

Futsalstjärnan Rekar om stödet från SDI: ”Har blivit bättre”

Uppdaterad
Publicerad

I veckans avsnitt av 15 minuter på teckenspråk berättar vi vilka förutsättningar landslag och enskilda idrottare har för att kunna göra karriär inom dövidrotten.

Futsalspelaren Rekar Essa tycker att man kan se en skillnad i stödet från Svenska Dövidrottsförbundet (SDI). Det har enligt honom blivit bättre, jämfört med hur det var för tio år sedan.

– Men nu är det år 2024 och jag hade hoppats på att det skulle ha gått mer framåt.

15 minuter på Teckenspråk

SDI: ”Det går inte att täcka alla kostnader”

Patrik Drivstedt, generalsekreterare på SDI, säger att landslagen har möjlighet att varje år ansöka om ekonomiskt stöd från förbundet.

– Stödet täcker mycket men inte allt. Men vi vill att det ska täcka så mycket som möjligt, säger Patrik Drivstedt.

Rättelse av tolkning: I en tidigare version av videoklippet sade tolken att SDI fördelar en miljon kronor per landslag. Rätt ska vara att landslagen har en miljon kronor att dela på.

I videoklippet berättar Rekar Essa om hur stödet från SDI skulle kunna bli bättre.

Se avsnitt 1 av vårsäsongen av 15 minuter på teckenspråk:

Måndagen den 4 mars 2024

Klockan 17:00 i SVT2 och här på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

15 minuter på Teckenspråk

Mer i ämnet