Foto: TT

Generalkonsulns hem i Istanbul undersökt

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal rättsmedicinska tekniker sågs under onsdagen lämna den saudiske generalkonsulns hem i Istanbul. Bostaden har undersökts med anledning av journalisten Jamal Khashoggis försvinnande.

I måndags sökte turkisk polis genom konsulatet och ska då ha hittat de bevis som tyder på att Khashoggi styckmördats inne i byggnaden. På onsdagen gick ett dussintals poliser och andra utredare, däribland rättsmedicinska tekniker, in i generalkonsulns tjänstebostad i Istanbul för att genomföra en husrannsakan.

Polisen försökte redan på tisdagen gå in i bostaden men insatsen blev uppskjuten. Däremot sattes en barrikad upp runt bostaden som bevakas av säkerhetspersoner från Saudiarabien.

Saudisk journalist död – Teckenspråk

Polis ska ha bevis för tortyr

Enligt uppgift till flera medier har turkisk polis tillgång till en ljudfil där det hörs hur journalisten torteras och dödas – medan Saudiarabiens generalkonsul fanns i rummet.

Generalkonsuln reste tillbaka till Saudiarabien i tisdags. Han har blivit avskedad från sin tjänst och ska utredas, meddelar Saudiarabien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudisk journalist död – Teckenspråk

Mer i ämnet