Foto: Jesper Mattsson/SVT (arkivbild)

Hit ska Risbergska flytta

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år fattades beslut att flytta alla gymnasieprogrammen från Risbergska. I dag, efter lunch, togs beslutet. Här hamnar eleverna.

Den 3 juni togs beslutet av Barn- och utbildningsnämnden att flytta gymnasiet från Risbergska. Inför läsåret 2016/2017 ska alla vara flyttade. Här är förslaget som nämnden klubbade igenom:

* Samhällsprogrammet flyttas till Rudbeck ht 2016

Risbergska skolan – teckenspråk

* Samhällsprogrammet för elever med högfungerande autism flyttat till Virginska ht 2016.

* SA-media flyttas till Karolinska ht 2016, förutom årskurs två och tre som flyttar med Samhällsprogrammet till Rudbeck.

* Riksgymnasiets elever för döva och hörselskadade kommer att flytta till Rudbeck där hörseltekniska lösningar ska installeras i nödvändigt antal klassrum.

* Introduktionsprogrammet (IM) kommer fortsatt att vara på Virginska.

Tidigare har det varit massiva protester från eleverna på Risbergska mot flytten men när beslutet ska tas i dag har elevkåren bestämt sig för en annan linje eftersom beslutet i praktiken redan är taget även om det klubbas i dag.

– Många är uppgivna men nu fokuserar vi på att ge ettorna och tvåorna så bra tid som möjligt innan de ska flyttas, säger Alfred Grönkvist informatör elevkåren Risbergska till Svt Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Risbergska skolan – teckenspråk

Mer i ämnet