Hörselföretag anklagas för att ha vilselett patienter

Uppdaterad
Publicerad

I och med vårdvalet använder nu privata vårdgivare i Stockholm allt mer kontroversiella metoder för att locka till sig patienter.

Ett av de största hörselföretagen, Hörsam, anklagas för att ha skickat ut en blankett som är förvillande lik landstingets för att få hörselskadade att välja just deras kliniker, och det har fått sjukvårdspolitiker att reagera.

En av dem är miljöpartisten Helene Öberg, som säger att man på blanketten bara kan välja mellan de fem mottagningar som är Hörsams egna. Men totalt sett finns det 32 olika mottagningar att välja mellan. Öberg menar att vårdbolagen måste ta ansvar för sin marknadsföring.

Hörsam säger att de gjorde det för att hjälpa patienterna, men har efter kritik från Landstinget slutat att använda den omstridda blanketten. Då hade den redan gått ut till 500 hörselskadade i Stockholm.

Se hela Rapports inslag här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer