• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ibrahim Baylan avgår – lämnar politiken

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas näringsminister Ibrahim Baylan avgår och lämnar politiken. Det meddelar han i SVT:s Morgonstudion.

Efter snart två decennier i socialdemokraternas toppskikt meddelar Ibrahim Baylan (S) att han lämnar politiken.

– Jag har bestämt mig för att inte kandidera till nästa riksdagsval. Det är dags att göra någonting annat, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Baylan avgår officiellt vid partikongressen i november, samtidigt som statsminister Stefan Löfven lämnar sin post. En ny näringsminister ska därefter utses av landets kommande partiledare, som med stor sannolikhet blir Magdalena Andersson.

Baylan är Löfvens näringsminister sedan 2019. Han har tidigare haft poster som energiminister och samordningsminister. Han var skolminister i Göran Perssons regering 2004-2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.