”Inte jag som tycker det är för mycket teckenspråk”

Uppdaterad
Publicerad

Vår artikel igår om förvaltningschefen Margareta Borg:s uttalande om för mycket teckenspråk på förskolan Kattungen har skapat stora reaktioner, bland annat på sociala medier. Idag förtydligar hon vad hon menade, och hon säger att det inte är hon som tycker så, utan att det är CI-läkarteamet.

Borg säger att det var hon som sade det på ett möte, men i sammanhanget att läkarna rekommenderar att barn med CI-implantat inte ska gå på Kattungens förskola. Det eftersom de behöver lära sig både svenska och teckenspråk.

Hon förtydligar att det inte är hon som tycker att det är för mycket teckenspråk, utan att det är CI-läkarteamet.

– Tvärtom har vi höga ambitioner på vår teckenspråksmiljö.

Hon säger också att förskolenämnden idag kommer att fatta beslut om att förvaltningen får i uppdrag att säkerställa teckenspråksmiljön.

– Det uppdraget känner vi att vi redan har, men det blir förtydligat i och med att nämnden fattar det beslutet, säger Margareta Borg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flytten av Kattungen – Teckenspråk

Mer i ämnet