Italien Europamästare efter straffdrama

Italien besegrade England efter stort straffdrama och kan därmed titulera sig Europamästare. Målvakten Gianluigi Donnarumma blev stor matchhjälte med två straffräddningar.

EM-finalen är slut och det var England som fick kanonstart på matchen. Luke Shaw drog till direkt på ett inlägg och gav sitt landslag ledningen.

Italien kommer sakteliga in i matchen och var nära ett kvitteringsmål. Men inte då. 1-0 till England i halvtid.

Fotbolls-EM 2021 – teckenspråk

Italien gjorde i stället 1-1 i andra halvlek. Leonardo Bonucci vräkte in målet i den 67 minuten. Matchen fick till straffsparkar efter förlängning.

Gianluigi Donnarumma blev stor hjälte när han räddade den sista och avgörande straffen. Italien vann finalen med 3-2.