• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde i Uddevalla med kraftig rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elisabeth Ulfsparre presenterade ”Sexy hands” på tv-konferens i Barcelona Foto: SVT

”Jag hoppas det kan inspirera andra länder att kanske anställa döva”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var SVT Teckenspråks projektledare Elisabeth Ulfsparre på en internationell tv-konferens i Barcelona, där hon presenterade det nya programformatet Sexy hands.

Syftet med konferensen är att fånga upp nya trender och vad som pågår inom tv-världen, bli inspirerad av olika ideer och arbetssätt. Konferensdeltagarna får möjlighet att diskutera med programmakarna vad som fungerade, varför, när och var men också om vad som inte fungerade.

Av 86 konkurrenter valdes Sexy hands ut tillsammans med 25 program.

Elisabeth menar att det är viktigt att teckenspråket syns även i dessa sammanhang, och hon hoppas att andra inspireras att producera teckenspråkiga program.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet