Japansk jätteskräll – vidare till slutspel

Spanien förlorade mot Japan med 2-1 och slutar tvåa i grupp E. I stället för vice världsmästarna Kroatien väntar nu Marocko i åttondelsfinalen. På kuppen blev Tyskland utslaget.

Direkt i början av andra halvlek kvitterade Japan till 1-1. Ritsu Doans kanonskott kunde inte hållas av den spanske målvakten Unai Simon och bollen for upp i nättaket.

Bara någon minut senare tog Japan ledningen när Ao Tanaka knäade in 2-1 efter att inbytte Kaoru Mitoma räddat bollen vid kortlinjen. Det såg först ut som om bollen knappt varit över linjen men efter VAR-granskning, någon liten del av bollen var i kontakt med linjen, godkändes målet.