Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Åsa Olsson

Klass med hörselnedsättning tävlade i Vi i femman

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i radioprogrammet Vi i femmans 60-åriga historia har en klass med hörselnedsättning tävlat, nämligen Silviaskolan i Hässleholm där det går elever från hela södra Sverige.

Förra veckan vann de tävlande Henry Pritchard och Alva Johansson en jämn kvartsfinal i lokalradioområdet Kristianstad, bland annat genom att ha koll på vilket år Gustav Vasa kröntes till kung.

På tisdagen tävlade de i semifinalen, där det dock blev förlust mot Villanskolan från Ängelholm.

Läraren Åsa Olsson skriver till Nyhetstecken att klassen för att ta sig till tävlingarna bland annat har haft ”Veckans grej” varje vecka och tittat på Lilla Aktuellt.

– Det gör inget om man är hörande eller inte, har autism eller adhd utan alla kan göra allt de vill så länge de verkligen bestämmer sig för det, sa Henry Pritchard och Alva Johansson till Sveriges Radio efter kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.