Foto: TT

Madsen omhäktas i fyra veckor

Uppdaterad
Publicerad

Efter häktningsförhandlingen i Köpenhamns tingsrätt beslutade domaren att den danska ubåtsägaren Peter Madsen omhäktas i fyra veckor, misstänkt för mord. Åklagaren ska även få tillgång till hans dator. Madsen sitter häktad i fyra veckor till, till den 3 oktober.

Åklagaren ville också att ubåtsägaren ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, något som domstolen senare beslutade om. Madsen gick inte med på detta frivilligt.    

 Den svenska journalisten Kim Wall dog när hon träffades av en lucka ombord på Peter Madsens ubåt, enligt den förklaring Madsen lämnat till åklagaren.

Enligt Madsen ska Wall ha fått den 70 kg tunga luckan i huvudet när ubåten var på väg upp till ytan. Wall ska då ha fått kramper, förlorat pulsen och dött. När detta skedde ska Madsen ha drabbats av panik och sänkt ubåten på grund av blodspåren.

Uppfinnaren Peter Madsen nekar till att ha mördat Kim Wall, men han erkänner brott mot griftefriden när han dumpade hennes kropp till havs.

Vid en husrannsakan i Madsens verkstad har polisen hittat rör som stämmer överens med de rör som användes för att tynga ned Kim Walls kropp. Madsen förnekar att han har styckat Kim Walls kropp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svensk journalist försvunnen – teckenspråk

Mer i ämnet