Foto: Adam Ihse / TT

Man misstänkt för explosion i Göteborg hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern som misstänks för explosionen i Annedal i Göteborg är död. Under onsdagsmorgonen hittades mannen i vattnet vid Stenpiren i centrala Göteborg, bekräftar Åklagarmyndigheten.

Beskedet om mannens död kommer en dryg vecka efter den kraftfulla explosion i Annedal, som orsakade bränder i tre trapphus.

Efter den kraftiga smällen, tidigt på morgonen 28 september, fick 140 lägenheter utrymmas och hundratals personer evakuerades. 16 personer fick föras till sjukhus.

Explosion i Göteborg – Teckenspråk

Polisen har under flera dagar varit på jakt efter den misstänkte mannen. Han efterlystes internationellt under tisdagen misstänkt på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet.

– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Göteborg – Teckenspråk

Mer i ämnet