”Vi kommer att uppmana alla att undvika cigarrettrökning i parken”, säger Olle Ytterberg i Föreningen Arboga medeltid. Foto: TT/Melker Blomberg/SVT

Medeltidsdagarna får eldningsdispens

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens torka och eldningsförbud har satt käpparna i hjulet för Medeltidsveckan i Visby. Men i Arboga har räddningstjänsten gett dispens åt arrangörerna för Medeltidsdagarna som börjar i dag.

– När det såg som värst ut så skulle vi inte kunna ha någon matlagning över gasol eller kol någonstans – inte göra några brända mandlar eller godis, inga eldslukare eller eldspel eller något sådant, säger Olle Ytterberg i Föreningen Arboga medeltid.

Men efter den senaste tidens regn och efter nära dialog med räddningstjänsten i Arboga så har Föreningen Arboga medeltid fått dispens från det generella eldningsförbudet som fortfarande gäller i länet.

– Det gäller föreningens arrangemang och på de platser där vi har tillstånd, men det förutsätter också att vi är varsamma och att vi ser till att det finns tillgång till eldsläckare, säger Olle Ytterberg och fortsätter:

– Vi kommer att uppmana alla att undvika cigarrettrökning och sådana saker i parkerna.

Medeltidsdagarna i Arboga pågår mellan den 8-12 augusti och arrangeras av Föreningen Arboga medeltid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.