Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Reuters

Minst 125 döda i våld efter fotbollsmatch i Indonesien

Uppdaterad
Publicerad

I Indonesien har minst 125 människor dödats i våldsamheter efter en fotbollsmatch i Malang i lördags, uppger polisen. Händelsen beskrivs som ett av världens dödligaste upplopp i samband med en idrottshändelse.

Det var efter en match i landets högsta division Liga 1 mellan Arema och Persebaya Surabaya som våldsamheter utbröt. Hemmalaget Arema förlorade med 2–3 och missnöjda supportrar stormade planen efter slutsignal, skriver indonesiska fotbollsförbundet PSSI på sin hemsida.

Stadion rymmer 42 000 åskådare och uppges ha varit utsåld. Enligt polisen var det cirka 3 000 personer som stormade planen.

Många trampades ihjäl

Polisen har beskrivit händelserna som upplopp och använde tårgas för att försöka skingra de tusentals människor som stormade planen. Många av de omkomna trampades ihjäl enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.