Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ahn Young-joon/ AP Photo

Minst 153 döda under halloweenfirande i Seoul

Uppdaterad
Publicerad

Minst 153 personer har dött under en stor trängselolycka i Sydkoreas huvudstad Seoul. De flesta döda och skadade uppges vara mellan 20 och 30 år och de överlevande vittnar om skräckscener. Sydkoreas president har utlyst nationell sorg. Detta har hänt:

Vid 22-tiden på lördagskvällen hade omkring 100 000 personer samlats i nöjeskvarteren Itaewon i Seoul för halloweenfirande. Det första stora halloweenfirandet sedan coronapandemin och det första sedan covidrestriktionerna hävts.

Exakt vad som händer sedan är oklart men panik utbryter på gatorna och folk fastnar i en av de smala gränderna. Överlevande beskriver trängseln som fruktansvärd och att det inte gick att röra sig.

Minst 153 personer har omkommit. Antalet rapporterat skadade varierar mellan 80-150, de flesta uppges vara i 20-årsåldern. 2000 personer saknas fortfarande. Lokala myndigheter fruktar att dödstalet kommer att stiga. Folk ska ha omkommit av syrebrist men många ska även ha trampats eller klämts ihjäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.