Foto: TT/SVT

Nu är Joe Biden USA:s president

Uppdaterad
Publicerad

USA:s nye president Joe Biden lovade i sitt installationstal på onsdagen att försöka ena landet och att det kommer bli hans viktigaste uppgift under hans tid som landets ledare.  – Hela min själ är i detta – att föra USA samman.

Joe Biden, som blir USA:s 46:e president, svor med handen på Bibeln att troget utöva sitt ämbete och att efter bästa förmåga upprätthålla, värna och försvara USA:s konsitution.

Den traditionsenliga installationsceremonin hölls framför Capitolium i Washington, inför bland andra de tidigare presidenterna Barack Obama, George W Bush och Bill Clinton.

Ceremonin har dock omgärdats av rigorösa säkerhetsåtgärder efter säkerhetshaveriet den 6 januari då folkmassor stormade och tog sig in i kongresshuset. Fem människor omkom och folkvalda tvingades fly då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktskiftet i USA 2021 – teckenspråk

Mer i ämnet