Foto: SVT

Över 100 döda vid bombdåd i Kabul

Uppdaterad
Publicerad

Över 100 människor dödats i samband explosionerna som skedde på två platser nära flygplatsen i Kabul på torsdagseftermiddagen. Terrorgruppen IS har tagit på sig självmordsattentaten, rapporterar Reuters.

Minst 90 afghaner dödades och fler än 140 skadades när det exploderade vid en av ingångarna till flygplatsen och vid det närliggande hotellet Baron hotel under torsdagseftermiddagen, uppger afghanska myndighetskällor för CBS News och Wall Street Journal. Även 13 amerikanska soldater har bekräftats döda och 18 sårades. Enligt en talesperson för talibanerna finns barn bland offren.

Explosionerna inträffade efter att säkerhetsläget drastiskt förvärrats utanför flygplatsen i samband med evakueringen som pågår i landet.

Svenska försvarsmaktens pressekreterare Jonas Olsson säger till SVT Nyheter att samtlig svensk personal som jobbar med evakueringen i Kabul mår bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Talibanernas maktövertagande – teckenspråk

Mer i ämnet