Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat.

Par-SM i Discgolf

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var det Par-Sm i Discgolf i Mora. Victor Jannerlid-Söderberg och Viggo Hellöre var nöjda med tävlingen

”Det känns bra ”, sa Victor.

”Det kändes mycket bättre idag än första och andra vändan igår. Vi kom tillbaka på -13. Självklart är det lite frustrerande med bogey, men det var vår första bogey också. Men det viktigaste är att vi vann”, sa Viggo.

”Det känns som vi har bättre flyt idag än igår”, sa Victor.

”Det har med banorna att göra. Sen beror det på dagsformen. Men som idag hade vi flyt och det påverkar jättemycket. Sen beror det också på banorna, i fjol var det svår terräng och trångt. Men här är det mer öppet och större variation. Det är perfekt”, sa Viggo.

”Ja, sen ger ju avstånden här oss en fördel när vi kan kasta långt. Det har gjort att det gått bättre för oss”, sa Victor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat.

Mimmi Granat berättar att det var 16 par som var med på discgolfen i parken i Mora vid skidstadion. Det var fler än i fjol när det arrangerades i Allingsås av IK Surd. Det var blandade åldrar som var på plats under helgen.

Bröderna Noah och Elias Rangsjö var några som tävlade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat.

”De talangfulla och unga bröderna Noah och Elias, hur känns det inför dagen?!” frågade Mimmi.

”Roligt men nervöst. Vi kom hit igår och hade ett bra varv, det blir spännande att se hur det går idag”, sa Noah.

”Jag tror på oss! Jag tycker det är roligt att vi är ett ungt tävlingspar. Vi är båda två under arton år och vi är dessutom bröder. Jag längtar efter att få komma igång”, sa Elias.

”Noah har varit med på SM i discgolf i höstas och Elias har varit med i tävlingar tidigare. Hur känns det att vara tillbaka igen?”, frågade Mimmi.

”Det här är min andra hobby. Nummer ett är ju fotboll. Det är kul att hänga med brorsan, man passar på och umgås med honom här” sa Elias.

Pär Wiklund och Daniel Johansson tävlade i herrar veteranklass

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat.

”Vi började dåligt för vi fick bogey direkt, och de andra  fick in  birdie och då kom de nästan ikapp men vi klarade oss. Sen blev det ett mer stabilt spel och då kändes det tryggt. Så hela helgen har känts bra. Han där Christoffer Hellöre är så duktig. men vi klarade oss och vi vann,” sa Pär Wiklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.