Foto: TT

Såg hittad i Kögebukten – nära Madsens rutt

Publicerad

Köpenhamnspolisen har hittat en såg i Kögebukten i närheten av den rutt som polisen bedömer att mordmisstänkte Peter Madsens ubåt körde i augusti.

Sågen hittades på onsdagen av dykare under sökningsarbetet i samband med mordet på journalisten Kim Wall.

– Sågen undersöks nu av våra kriminaltekniker för att ta reda på om det är den såg som vi misstänker har kopplingar till ubåtshistorien, säger vice polisinpektör Jens Möller Jensen i ett pressmeddelande.

Han berättar att de saknar Kim Walls armar och därför fortsätter att dyka.

Fynd beskrivs som genombrott

I fredags hittade polisen kroppsdelar och kläder i Kögebukten, och som har identifierats som Kim Wall. Fynden beskrivs som ett genombrott i ubåtsfallet.

Under häktningsförhandlingarna har Peter Madsen tidigare hävdat att Kim Wall dog i olycka ombord på ubåten Nautilus, där hon fick en 70 kilo tung metallucka i huvudet.

– Obduktion av likdelarna har visat att det inte finns tecken på frakturer eller trubbigt våld mot kraniet, sa Jens Möller.

Enligt Möller är det ännu inte klarlagt hur Kim Wall dog. Det rättsmedicinska insititutet vid Rigshospitalet kommer därför att fortsätta undersökningen av fynden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svensk journalist försvunnen – teckenspråk

Mer i ämnet