Säljstopp för kritiserat bolag

Uppdaterad
Publicerad

Nu stoppas kritiserade telefonbolaget 4one från att skaffa nya kunder. Beslutet fattades i går av bolaget som gett dem tillgång till Tele2:s nät.

SVT har i flera dagar granskat företaget 4one som fått flera hundra klagomål till olika instanser för sin telefonförsäljning.

Man har knutit upp äldre personer till långa företagsabonnemang, och när de velat ångra sig har bolaget svarat att de inte har någon ångerrätt – och skickat slutfakturor på mellan 10.000 och 15.000 kronor med hot om inkasso och domstol.

Bolaget har svarat att problemen hänger samman med tidigare anställda som nu slutat, och hävdat att man numera har en nolltolerans och släppt ett stort antal kunder.

4one har inget eget telefonnät utan köper in sig på Tele2:s nät via ett tredje bolag: Limitless Mobile AB. – Vi tar helt avstånd från det som 4one  gjort och deras metoder, säger Peter Daun, Country Manager på Limitless Mobile AB till SVT.

De pågående abonnemang stoppas inte, eftersom det skulle innebära att människor skulle stå utan telefon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.