Foto: TT

SD riktar misstroende mot Stefan Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna kommer att begära att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven, efter IT-skandalen på Transportstyrelsen. Det förklarade Paula Bieler (SD) i samband onsdagens debatt i riksdagen om ensamkommande barn.

Orsaken är enligt Bieler att Stefan Löfven fortfarande inte sparkat försvarsminister Peter Hultqvist (S) på grund av IT-skandalen på Transportstyrelsen och därmed inte tagit sitt ansvar som ledare.

Sannolikheten att kravet blir verklighet dock i praktiken obefintlig eftersom Alliansen har sagt att man inte tänker stödja Sverigedemokraternas krav.

Under onsdagen ska ledarna i Alliansen studera de svar om IT-skandalen som regeringskansliet lämnade in till riksdagens konstitutionsutskott på tisdagen. De har dock inte gett något besked om när de kan tänkas ta beslut om att gå vidare med hotet om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist, eller släppa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen – teckenspråk

Mer i ämnet