Foto: Arkiv bild/SVT

Signcare begärt i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Signcare AB har försatts i konkurs. Signcare, med omkring 30 anställda, har i tio års tid bedrivit bland annat hemtjänst och personlig assistans. Företagets brukare har i första hand varit döva, dövblinda, vuxendöva och hörselskadade, och det kännetecknas av att personalen är teckenspråkig.

Företagets vd, Birgitta Bergman, vill inte lämna några kommentarer utan hänvisar till konkursförvaltare Ferdinand Hellers.

– Orsaken är att företaget hamnat i obestånd. Företagets styrelse ser att bolaget kommit till en situation där det inte längre kan betala sina räkningar på sikt och därför beslutat om att gå i konkurs. Jag kan inte kommentera i detalj varför företaget hamnat i obestånd ännu, konkursförvaltningsberättelsen är klar om ett halvår, säger han.

Signcare hade, när konkursen begärdes den 12 april, över 50 brukare enligt Ferdinand Hellers.

Vad händer med brukarna?

– Jag arbetar intensivt för att nå en lösning för både brukare och de anställda. Bolaget bedriver fortfarande sin verksamhet i nuläget. Under tiden letar jag efter bolag som kan ta över hela, eller delar av Signcares verksamhet. Det måste vara klart senast den 12 maj, en månad efter att konkursen inletts. I nuläget finns fyra företag som anmält intresse. Brukarna kan redan nu välja om de vill anlita någon av bolagen. Men det ännu oklart hur det blir i dagsläget. Jag tittar på brukarna i första hand och på de anställda i andra hand.

– Jag ser gärna att fler intresseanmälningar kommer in fram till den 12 maj, avslutar Ferdinand Hellers.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet