Foto: Pontus Stenberg

Snö och halkigt – flera varningar i dag

Uppdaterad
Publicerad

Glashalt på vägar i södra Sverige gör att polisen uppmanar bilister att undvika delar av E6 flera trafikolyckor har inträffat i syd under morgontrafiken. Och SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stora snömängder i Norrbotten.

Det är halt och problematiskt, det är väl min sammanfattning, säger Kim Hild, vid polisens ledningscentral i region Syd, till TT.

– Man rapporterar om jättehalt väglag. Vi ska verkligen inte döma alla bilförare, men man verkar inte ha anpassat körning efter väder på alla håll.

Bilister som har möjlighet att undvika E6 mellan Landskrona och Helsingborg uppmanas att göra det.

– Om man har möjlighet att ta en annan väg så är det större chans att komma fram till sitt mål, säger Kim Hild.

Snö i norr

Ett rejält nederbördsområde drog in över landet på söndagskvällen och de största snömängderna väntas i norra Västerbotten och i de södra delarna av Norrbotten.

– Där kan det komma upp till 50 centimeter snö. Men även i de andra delarna av norra Sverige kan det komma ett par decimeter, sade Sandra Andersson, meteorolog på SMHI, under söndagen.

Och SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfallet i norr  den näst allvarligaste varningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.