Foto: TT

Stockholm ett steg närmare OS

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm är en av tre kandidater som fortfarande kan få vinter-OS 2026. Det står klart efter en röstning av Internationella olympiska Kommitténs medlemmar på tisdagen.

De andra två kandidaterna som fortfarande har chansen att få arrangera spelen är Calgary, Kanada och Milano/Cortina, Italien. Tidigare i år har tre orter fallit bort i processen: Graz, Österrike, Sapporo, Japan och Sion, Schweiz.

Beslutet innebär att den så kallade dialogfasen övergår till kandidatfas. Senast om tre månader ska Sverige ha lämnat in sin formella ansökan om att få arrangera vinterspelen och Paralympics 2026. En osäker faktor är om Sverige då har en ny regering som kan ta beslut om en statlig säkerhetsgaranti om allmän säkerhet på gator och torg, något som IOK kräver av en arrangör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.