Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svaret på Natoansökan: Nya baser västerut Foto: Alexander Zemalianicheko/AP/TT

Svaret på Natoansökan: Nya baser västerut

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu benämner Sverige och Finland som hot om och när länderna blir medlemmar i Nato.

– Situationen i den västra strategiska sektorn karaktäriseras av en ökning av militära hot längs med ryska gränser, säger han vid ett möte med försvarsdepartementets högsta ledning på fredagen, enligt ryska rapporter.

– Våra närmaste grannar, Finland och Sverige, har ansökt om att gå med i Nato. Därav fortsätter spänningarna att öka inom det västra militära distriktets ansvarsområde, säger Sergej Sjojgu.

”Ryssland vidtar lämpliga åtgärder”

Försvarsministern tillägger att Ryssland vidtar lämpliga motåtgärder. Innan årets slut ska tolv nya militära enheter inrättas i landets västra distrikt, enligt Sjojgu.

Rysslands militär delar upp sin verksamhet i fem distrikt. Det västra distriktet omfattar i grova drag den europeiska delen av Ryssland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Natomedlemskap – teckenspråk

Mer i ämnet