Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Henrik Montgomery/Jonas Ekströmer/TT

Svensk Natomottagning i USA skjuts fram

Publicerad

Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) skulle ha rest till Washington för att delta i en mottagning på svenska ambassaden i samband med Sveriges väntade Natoanslutning i veckan. Men nu har ambassaden senarelagt mottagningen.

Efter ungerska parlamentets ja i måndags ska beslutet undertecknas av Ungerns president eller talman och överlämnas till USA, något som ännu inte har skett och som kan dröja i upp till tio dagar.

Ambassadören skriver till inbjudna gäster att ”eftersom deponeringen av Sveriges anslutning inte kommer att ske denna vecka, skjuter vi upp vår mottagning till ett senare datum”.

Billströms presstalesperson skriver i ett sms till SVT Nyheter att de inte vill kommentera en eventuell försening av Ungern, och ”vad gäller resa till Washington så har vi hela tiden arbetat med olika scenarios för när deponering kan ske”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Natomedlemskap – teckenspråk

Mer i ämnet