Foto: Skärmdump/Youtube

Sverigedemokraterna släpper film med Peter Lundgren och SD-kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna publicerade under natten till tisdagen en film där deras förstanamn på EU-vals-listan, Peter Lundgren, samtalar med den kvinna som han sexuellt ofredat på en fest. I filmen säger kvinnan att den här historien är överspelad.

Lundgren säger i filmen att han var en dumbom och att han tog kontakt med kvinnan några dagar senare och bad om ursäkt. De båda upprepade också det tidigare budskapet att de efter händelsen har umgåtts privat tillsammans med sina respektive.

”Inspelningen gjordes i samförstånd”

SD-kvinnan anklagar också Kristina Winberg för att ha läckt en inspelning där de två talar om vad som hänt, till media (Expressen, reds anm.). Kristina Winberg ska inte heller ha fått tillåtelse att spela in samtalet.

Men Kristina Winberg hävdar att hennes telefon blev stulen och att det inte är hon som gett ljudfilerna till Expressen. Hon säger också att inspelningen gjordes i samförstånd.

– Jag berättade efteråt om inspelningen och hon tyckte att det var bra att det var sparat med tanke på att hon har sagt att hon har funderingar på om hon ska polisanmäla det eller ta upp det med partiet. Senast för en månad sedan hade hon tänkt ta upp det med partiet för att hon mådde dåligt över det, säger Kristina Winberg till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.