Foto: Yves Herman/Reuters/TT

Thunberg demonstrerade i Bryssel – tillsammans med andra barn

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg befinner sig i Bryssel för att demonstrera tillsammans med belgiska barn och unga, som likt Thunberg skolstrejkar i protest mot klimatförändringar.

Samtidigt pågår en konferens i Bryssel där EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sa att EU borde lägga hundratals miljarder euro på att motverka klimatförändringar under det kommande årtiondet.

Jean-Claude Juncker talade om att var fjärde euro som spenderas i EU-budgeten under perioden 2021-2027 ska gå till åtgärder som syftar till att mildra klimatförändringarna, skriver Reuters.

Greta Thunberg – teckenspråk

På plats vid konferensen i Bryssel fanns även den svenska klimatktivisten Greta Thunberg.

Demonstrerar med andra unga

Hon befinner sig i den belgiska huvudstaden för att delta i demonstrationer tillsammans med belgiska barn och unga, som likt Greta Thunberg skolstrejkar i protest mot klimatförändringar. Demonstrationerna har pågått i flera veckor.

På konferensen sa Greta Thunberg att ungdomar runt om i världen nu vill att politikerna ska ta itu med forskarnas varningar om klimatförändringar.

– Prata med forskarna, lyssna på dem, sa hon enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Greta Thunberg – teckenspråk

Mer i ämnet