Foto: Fredrik Sandberg / TT

Två explosioner i Stockholm i natt

Publicerad

Två explosioner har skett i nordvästra Stockholm i natt. En person har förts till sjukhus med lindriga skador och ett tiotal har fått hjälp av sjukvården, men har inte behövt tas till sjukhus.

Larmet kom 02.33. Polisen har lokaliserat explosionerna till ett flerbostadshus i Kista och ett i Husby. Det är några hundra meter mellan husen.

Explosionen i Husby beskrivs som den kraftigaste med omfattande skador. Enligt vittnen ligger både plåt och glassplitter på marken, och 10-20 fönsterrutor har krossats.

Polisen har också evakuerat människor från en av fastigheterna för att kontrollera skadornas omfattning.  Polisen uppskattar att det rör sig om cirka femtio personer.

Polisens tekniker och nationella bombskyddet har kallats in för att undersöka lägenheterna. Polisen har spärrat av platsen och arbetar med att samla in information om vad som kan ha hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.