Foto: SVT / arkiv

Två gripna efter misstänkt mord i Ånge

Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats död utanför Ånge tätort. Två personer har gripits misstänka för mord.

Det vid midnatt natten mot onsdagen som det kom ett samtal till 112. En polispatrull skickades till platsen och en man i 20-årsåldern hittades död i en lägenhet.

– Tjugo över tolv i natt kom ett samtal och när polispatrullen kom dit hittades en man i 20-årsåldern avliden, berättar Stefan Dangardt polisens presstalesperson.

Två misstänkta gripna

Han säger att det inte går att utesluta att mannen utsatts för ett grovt våldsbrott. Två män i 20-25-årsåldern är gripna misstänkta för brottet.

– Det är två personer som fanns i anslutning till platsen där kroppen hittades.

Platsen avspärrad

Bostaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Vi måste nu göra en dödsorsaksutredning och det återstår en massa utredningsarbete innan vi vet vad som hänt och varför, säger Stefan Dangert.

Han säger att svar på den rättsmedicinska undersökningen kan ta flera dagar, upp till en vecka. Men att ett preliminärt besked kommer inom något dygn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.