Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två män från Afghanistan har gripits i tyska Gera under tisdagsmorgonen misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot Sveriges riksdag. Foto: Fredrik Sandberg /TT

Två män gripna i Tyskland för terrorplaner mot Sveriges riksdag

Uppdaterad
Publicerad

Två män från Afghanistan har gripits i tyska Gera under tisdagsmorgonen misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot Sveriges riksdag, enligt ett pressmeddelande från riksåklagaren. ”De har vidtagit konkreta förberedelser för detta”, skriver riksåklagaren.

De misstänkta kopplas till Islamiska staten. Männen ska under förra året ha uppmanats att utföra attacken som en följd av koranbränningarna i Skandinavien. Det ska ha handlat om att döda poliser och andra i riksdagsområdet.

Enligt den tyska åklagaren undersökte de misstänkta förutsättningar för dådet. Vid flera tillfällen har de utan framgång försökt få tag i vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet