Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Västra Götaland inför tolk på distans i hälso- och sjukvården Foto: Västra Götalandsregionen

Västra Götaland inför tolk på distans i hälso- och sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

Tolkuppdrag inom hälso- och sjukvård samt tandvård kommer i första hand att utföras på distans, och det gäller både akuta och planerade uppdrag. Det meddelar Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Just nu utförs alla tolkuppdrag på distans med anledning av den ökande spridningen av coronaviruset, men Habilitering och hälsas styrelse har beslutat att fortsätta med distanstolkning inom hälso- och sjukvård samt tandvård även efter pandemin.

Anledningen, enligt regionen, är att kunna erbjuda tolk vid så många tillfällen som möjligt. Regionen menar att tekniken finns på plats och att tolkuppdrag på distans under pandemin har fungerat väldigt bra.

Man skriver också att samverkan sker löpande med brukarrådet, som består av flera intresseorganisationer som representerar tolkanvändarnas intresse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet