Foto: TT

Volvo flyttar tillverkning till Kina

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Cars ska öka produktionen i Kina. En tredje fabrik öppnas och tillverkningen av S90-serien flyttas till Daquing i norra Kina.

I natt presenterade Volvo Cars sin nya strategi för Kina i ett pressmeddelande. Orsaken till utökningarna är den växande efterfrågan på företagets nya bilar i USA, Europa, Asien och Stillahavsregionen, enligt företaget                                     

Totalt kommer Volvo att ha tre fabriker i Kina och bygga en serie på varje fabrik.                        

”Kina spelar en allt viktigare roll i våra globala tillverkningsambitioner. Våra fabriker här kommer att leverera förstklassiga produkter för export till hela världen de kommande åren. De kommer att hjälpa oss att nå vårt mål på 800 000 sålda bilar om året till 2020”, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i pressmeddelandet.                                      

Produktionen i Torslanda påverkas, säger en talesperson för Volvo Cars till TT. Men samtidigt uppger en talesperson för Volvo Cars att Torslanda istället kommer att få producera andra modeller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.